Att baka är som att meditera och det är verkligen helt underbart.
Det brukar bli massa socker och fetter som sätter sig både på höfterna och i blodkärlen. Men inte denna gång!
Denna gång provade jag något som jag kallar hallonbollar.
Jag tog ungefär 2,5 dl frysta hallon och 2,5 dl frysta björnbär.
Dessa fick halvt tina i ca. 30 minuter.
Sen hade jag i riven kokos och hackad sötmandel (funkar med alla nötter), ungefär 4 dl sammalagt. Jag körde lite på känn.
Sen blandade jag alltihopa och formade bollar.
Hälften av dom rullade jag sen i mörk (70%) choklad.
Sen lät jag dom stelna i frysen någon timme.
Och man måste ta fram dom ca 5 minuter innan servering.
För er som har nötallergi (syster Malin) så skulle jag säga att du kan byta ut mandeln mot torkade bär, exempelvis gojibär, torkade aprikoser eller liknande.
Man kan även prova att smaksätta smeten med exempelvis kanel, det är bra mot immunförsvaret också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar